Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
No menu items!

“Zmajevi” protiv Grčke na Bilinom polju: I Heleni moraju pasti

Ako ubacimo u brzinu više, možemo upisati trijumf, optimista je golman Šehić

Zeničko Bilino polje bit će večeras (20.45 sati) poprište sigurno najznačajnije domaće bitke nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog ugostit će Grčku, tradicionalno neugodnog rivala za “Zmajeve”, kojeg smo u dosadašnjih devet međusobnih duela savladali samo jednom.

Kladionica MOZZART na pobjedu naše reprezentacije nudi kvotu 1,80, na remi 3,40, a na pobjedu gostiju 5,00.

Šest bodova

Naši reprezentativci naglašavaju da će ovo biti možda i najteži duel, mnogo teži od onog uvodnog na sarajevskoj Grbavici, u kojem smo slomili otpor Armenije (2:1).

Rade Krunić, strijelac prvog gola za bh. selekciju u kvalifikacijama, ne može obećati novi gol, ali najavljuje osvajanje nova tri boda.

– Protiv Armenaca smo ostvarili veoma bitnu pobjedu, uvijek je važno dobro otvoriti kvalifikacije. Šteta je jedino zbog primljenog pogotka iz penala u sudijskom vremenu, što ne bi trebalo da nam se desi, ali nastavljamo dalje.

Nadam se da ćemo u duelu s Grčkom ostvariti još jednu važnu pobjedu, koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija – rekao je veznjak italijanskog Empolija.

Najbolja uvertira

Prvi golman “Zmajeva” Ibrahim Šehić smatra da je najvažnije da smo pobijedili i uzeli tri boda protiv Armenije, što je najbolja moguća uvertira u duel s Grčkom.

– Želimo da uzmemo šest bodova iz prve dvije utakmice. I protiv Armenije se vidjelo da to možemo, a ako još ubacimo u brzinu više, sigurno možemo pobijediti i Grčku, ali i napraviti problem svakoj reprezentaciji. Ovo je možda najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama – ističe Šehić.

Da reprezentativci s nestrpljenjem očekuju današnji duel, ističe i lijevi bek Eldar Ćivić, koji je protiv Armenaca odigrao svih 90 minuta.

– U utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljno, s nadom da ćemo osvojiti nova tri boda. To bi nam olakšalo daljnji tok kvalifikacija i, naravno, plasman na Evropsko prvenstvo, što svi želimo – rekao je Ćivić.

Negdje će se vratiti 

Šehiću je malo nedostajalo da odbrani penal prvoj zvijezdi Armenaca Henrihu Mhitarjanu u meču na Grbavici. Bio je, kaže, na toj lopti, ali…

– Da je bolje opucao loptu, sigurno bih odbranio. Onako je lošije šutirao i lopta je prošla ispod mene. Ali, eto, nadam se da će se to vratiti na nekoj drugoj utakmici, u nekom važnijem trenutku – kaže golman “Zmajeva”.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

izvor/foto: avaz.ba

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti