Petak, 26 Aprila, 2024
No menu items!

Nalić: Protiv Tuzla Cityja želimo pobjedu, makar i popularnim rezultatom 1:0

U redovima Slobode nadaju se da će zabilježiti prvu pobjedu u ovoj godini

Gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode izaziva veliku pažnju ljubitelja nogometa, a u taboru starijeg premijerligaša očekuju pobjedu.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić kaže da su tokom reprezentativne pauze uspjeli osvježiti igrače, tako da vjeruje da će doći do prve prvenstvene pobjede u ovoj godini.

– U nastavak prvenstva ulazimo potpuno fokusirani na osvajanje bodova, makar to bilo i onim popularnim rezultatom od 1:0. Uvijek idemo na pobjedu, tako i u ovoj utakmici. Imali smo četiri utakmice u kojima smo osvojili samo dva boda, iako smo bili vrijedni za 7-8 bodova više iz tih mečeva – tvrdi Nalić u razgovoru za Fenu.

Kako će izgledati sastav za meč s Tuzla Cityjem, još ne zna ni Slobodin trener. Kaže da su Ignjatović, Vukliš, Baraban, Adžem, Hadžanović i Vidović upitni za ovu utakmicu zbog lakših povreda i bolesti.

– Ipak se nadam da ćemo ih osposobiti za igru, jer imamo još jedan trening danas. Inače, nemamo kažnjenih igrača – referirao je šef Slobodine struke, dodavši da su imali „paklenu trenažnu sedmicu“.

– Imali smo sedam treninga u četiri dana, koje bi mogli okarakterisati mini pripremama, barem sudeći prema intenzitetu treninga. Brojno stanje nam je problem i zato nismo odigrali nijednu prijateljsku utakmicu u pauzi – napominje trener.

Na kraju dodaje da Sloboda ima bodovni mir i skoro ostvaren zacrtani cilj vezan za opstanak u ligi.

– Ali imperativ pobjede nismo još izgubili. Sloboda voli osvajati bodove i to uvijek pokušavamo ostvariti velikim zalaganjem na utakmicama, tako da ćemo i u subotu, kao i u svim utakmicama do sada, pokazati veliku želju i borbu – zaključio je Zlatan Nalić.

U službenim utakmicama Sloboda i Tuzla City sastali su se četiri puta. U prvenstvu je bilo 1:0 za Slobodu i 1:1, a u Kupu BiH, prethodne sezone, u Siminom Hanu je bilo 0:0, a na Tušnju 2:0 za Slobodu. Tadašnju Slogu vodio je Darko Vojvodić, a Slobodu Slavko Petrović.

Utakmica Tuzla City – Sloboda igra se u subotu od 16 sati.

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti