Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
No menu items!

Detalji stravične nesreće: Stradao nakon što je suprugu dovezao na posao

Mirko Narančić (59) iz Potkozarja poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u Piljagićima kod Banje Luke kada je došlo do sudara njegovog Audija i Golfa za čijim volanom je bio Dejan K. (21), koji je lakše povrijeđen .

Tragedija se dogodila oko sedam ujutro kod plantaže voća “Novi standard”. Očevici pričaju da je Narančić suprugu dovezao na posao i krenuo kući.

– U trenutu kada je Audijem izlazio iz dvorišta firme u njegovu lijevu bočnu stranu udario je Golf, kojim je upravljao Dejan K. Bilo je maglovito i pitanje je da li ga je uopšte vidio – pričaju očevici.

Nesrećnom Narančiću u pomoć su pritekli radnici, koji su pristizali na posao, kao i njegova supruga koja je bila vidno uznemirena.

– Nakon udara Mirko je bio živ i vrištao je od bolova. Bio je zaglavljen u slupanom automobilu i radnici nisu uspjeli da ga izvuku. Ubrzo su stigli Hitna pomoć, policija i vatrogasci i on je u tom trenutku bio svjestan – pričaju radnici.

  • Vatrogasci morali rezati lim
    Vatrogasci morali rezati limFOTO: VATROGASCI BANJA LUKA

Oni kažu da su vatrogasci morali razvlačiti i sjeći slupani automobil kako bi ga izbavili. Oba učesnika nesreće zajedno su prevezena u Univerzitetski klinički centar RS. Nažalost, nedugo po prijemu u bolnicu Narančić je podlegao zadobivenim povredama. Dejanu K. su konstatovane lakše povrede vrata i otpušten je na kućno liječenje.

Poznanici Mirka Narančića kažu da su ostali šokirani kada su čuli da je on podlegao. O Mirku imaju samo riječi hvale i kažu da je bio izrazito vrijedan čovjek. Iako u penziji, uvijek je nešto radio. Iza njega su ostali supruga, sin, kćerka i dvoje unučadi.

Uviđaj na mjestu nesreće izvršila je saobraćajna policija i o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, a uzrok nesreće se istražuje.

– Naloženo je da se preduzmu sve istražne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i tačan uzrok nesreće. Naređena je i obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti – rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Avaz.ba

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti