Nedjelja, 13 Juna, 2021
No menu items!

Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je danas gradonačelnika Eseda Kadrića te mu, tom prilikom, uručio reprezentativni dres.

Ovčina je jedan od glavnih aktera koji su rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveli na Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, a koje će se održati u januaru 2022. godine.

Na sastanku se raspravljalo o perspektivi rukometa, ali generalno i sporta, kako u Brčkom tako i u ostatku Bosne i Hercegovine, a reprezentativac Ovčina upoznao je gradonačelnika o pozitivnoj atmosferi koji vlada u rukometnoj reprezentaciji.

Razgovaralo se i o potrebi rukometnih organizacija za podrškom Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te je gradonačelnik tom prilikom istakao kako će Vlada Brčko distrikta nastojati da podrži ovaj sport, koji po svemu sudeći ima perspektivu u Brčkom.

Uz Alena Ovčinu, ovom sastanku prisustvao je i potpredsjednik Omladinskog rukomentog kluba „Perihel“ Dražen Stojanović koji je rekao kako postoji ogroman interes kod mlađih generacija da se bave rukometom, te kako Brčko ima čime da se pohvali kada je riječ o rukometnim uspjesima, kako na domaćim tako i na stranim takmičenjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -

Najnovije vijesti

Policija Distrikta identifikovala počinioca krivičnog djela “Izazivanje opšte opasnosti“

Dana 09.06.2021.godine u 00:17 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu putem telefona da je u ulici Skendera...

Gradonačelnik Kadrić ugostio učenike Osnovne muzičke škole (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=XdY6QPK0Z34

Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je danas gradonačelnika Eseda Kadrića te...

Vlada Brčko distrikta održala 7. vanrednu sjednicu(Video)

https://www.youtube.com/watch?v=yFoCCo0lVPI

U Brčkom registrovana 3 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Na području Brčko distrikta danas su registrovana 3 nova slučaja zaraze virusom korona. Riječ je o 1 muškoj i 2 ženske osobe. Preminula je...
- Reklama -

Više vijesti