Srijeda, 15 Maja, 2024
No menu items!

HIFA OIL: Vodeća sila u svijetu naftnih derivata

Na svakom putovanju, nezaobilazna destinacija je svakako Hifa Oil. Hifa Oil nije samo mjesto za osnovne potrebe, već predstavlja dinamično središte koje se prilagođava promjenljivim potrebama vozača i okoline.

Kompanija je doživjela izuzetnu transformaciju kako bi udovoljila zahtjevima 21. stoljeća. Razgovarali smo s prof. dr. Venanom Hadžiselimovićem, generalnim direktorom Hifa Oil, o izazovima, uspjesima, međunarodnim i ekološkim pristupima, te mnogim drugim temama koje oblikuju njihov rad.

Hifa Oil je i ove godine ponosno dobila Certifikat bonitetne pouzdanosti. Što to znači za Vas i vašu kompaniju? To potvrđuje da kontinuitet uspješnosti i poslovne politike ima čvrst temelj u ispravnom radu. Vjerujemo da smo uvršteni u tu kategoriju zbog objektivnih i jasno mjerljivih kriterija. Ljestvica je postavljena visoko, ali trudit ćemo se zadržati je, svjesni da vrijeme donosi izazove koje moramo savladati.

Možete li istaknuti ključne uspjehe i izazove koje je Hifa Oil doživjela u prethodnim godinama? Uspjesi su vidljivi kroz rast u prodaji, vrijednosnoj prodaji i dobiti, ali i kroz osnivanje 18 novih kompanija koje su postale lideri na svojim tržištima. S druge strane, suočavamo se s intenzivnom konkurencijom, globalnim krizama, pandemijom, te izazovima u pronalaženju kvalitetne radne snage. Naša prilagodljivost i otpornost, uz vizionarski pristup menadžmenta, daju nam prednost.

Koje inovacije ili tehnološki napreci čekaju Hifa Oil u budućnosti? HIFA OIL se prilagođava energetskoj tranziciji, usmjeravajući se prema obnovljivim izvorima energije i zelenim tehnologijama. Naša kompanija usvaja nova znanja i prilagođava se promjenama tržišta i potrebama potrošača.

Kako se Hifa Oil prilagođava promjenama na tržištu nafte i plina i održava konkurentske prednosti? Naša fleksibilnost je ključna prednost, omogućavajući nam brzu prilagodbu novim zahtjevima. Održavamo komparativnu prednost kroz operativnu fleksibilnost i odličan odnos s kupcima.

Možete li podijeliti planirane investicije ili širenje kompanije, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu? Posljednjih godina investirali smo u najsavremeniji terminal za avio gorivo, proširili skladišne kapacitete, postavili solarne elektrane te osnažili postojeće i formirali nove kompanije u regiji. Koordinirani i sistemski rad između kompanija u grupi odražava se kroz značajne investicije.

Kako Hifa Oil pristupa pitanjima održivosti i zaštite okoline? Implementirali smo standard ISO 14000 za zaštitu okoline, usmjeravamo se prema obnovljivim izvorima energije i uvodimo standarde koji smanjuju negativni utjecaj na okoliš.

Kako vidite budućnost tržišta nafte i plina, i kako planirate reagirati na promjene u potražnji i energetskoj tranziciji? Već smo u procesu energetske tranzicije, usklađujući se s promjenama prema obnovljivim izvorima energije. Nastavljamo pratiti svjetske trendove i prilagođavati se brzim promjenama na tržištu.

Koji su vaši glavni ciljevi i vizija za Hifa Oil u narednih pet godina? Ostati lider u naftnim derivatima i postati lider u energetskoj tranziciji u regiji. Kroz sistemski pristup i fokusiranost na kvalitetu, želimo biti pozitivan primjer kompanije iz Bosne i Hercegovine koja doprinosi napretku zajednice i zemlje.

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti