Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Škola sa zabludama

U nezaustavljivoj seriji povećanja cijena svih životnih potrepština većina roditelja osnovaca i srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine dočekala je ovaj septembar i početak nove školske godine u agoniji. Nakon kupovine ruksaka, pernica, sveski, udžbenika te ostalih opsežnih priprema za koje su im roditelji izdvojili stotine i stotine maraka iz potankih novčanika budućnost Bosne i Hercegovine u većem dijelu naše zemlje jučer je sjela u školske klupe.

Tamo će učiti o biljkama, životinjama, historiji koja se od grada do grada i dalje različito interpretira, brojevima, ali i različitim zemljama. I već sada mnogi od tih mališana više rođaka imaju u okolini, primjera radi, Minhena nego u rodnom mjestu.

Pa će se i mnogi od njih, nakon što im u bh. školi napune glavu znanjem iz različitih oblasti, i sami jednog dana probuditi negdje pored rijeke Rajne umjesto Miljacke.

Škola, plaćena zabludama, u kojoj se ne uči kako kupovati diplome, krasti i lagati narod, biti nepravedan, jer je to desetljećima unazad „privilegija“ vladajuće kaste, njihove djece i sljedbenika, mnoge će otjerati u druge zemlje, da tamo traže svoju sreću i egzistenciju.

Takva škola u kolonama je već otjerala milione ekonomskih migranata na Zapad. Novca je sve manje, pravde, poštenja, morala, demokratije. Jedino korupcija i laž opstaju, zbog čega, prema podacima, svaki drugi mladi čovjek želi napustiti ovu zemlju. Vlastodršci su tokom višedecenijske vladavine ukrali djeci koja su, naprimjer, tek jučer sjela u školske klupe već sve.

No, sistem nije puno uzdrman. Godinama su isti na vlasti, niko se ne buni. Jer šta je „prirodnije“ nego, ako su vam djeca otišla iz zemlje jer nisu mogla do posla prije babinih i maminih sinova i kćeri, opet glasati za iste ljude?

 

 

Izvor: Avaz.ba

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti