Srijeda, 1 Decembra, 2021
No menu items!

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA EVROPSKU PRVAKINJU U KIK-BOKSU DORIS ŽIVKOVIĆ

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić organizovao je danas u prostorijama Skupštine prijem za evropsku prvakinju u Kik-boksu, Doris Živković iz brčanskog kluba Storm džim i njenog trenera Vedada Mulaomerovića.

Predsjednik Milić tom prilikom istakao je da borilački sportovi moraju naći mjesto u finansiranju iz lokalnog budžeta jer su rezultati koje je postigla  Doris, ali i drugi klubovi borilačkih sportova doprinijeli promociji Brčko distrikta kao rijetko koji sport na ovim prostorima.

„Nimalo ne sumnjam u njene buduće rezultate. Na nama je da pratimo te mlade ljude i radi promocije Brčko distrikta i radi njih samih, jer su to dobra djeca, sportski karakteri  i na ponos Brčko distrikta“, istakao je Milić.

Doris Živković zahvalila se predsjedniku Skupštine na prijemu i istakla je da je ponosna na svoj uspjeh koji vidi samo kao početak niza drugih uspjeha, te  najavila osvajanje zlata na svjetskom prvenstvu.

Trener Vedad Mulaomerović zahvalio se predsjedniku Skupštine na finansijskoj pomoći za odlazak Kluba na takmičenje i napomenuo da je to bila jedina pomoć koju su članovi Kluba dobili od Distrikta za učestvovanje na Evropskom prvenstvu.

On je napomenuo da  Doris u Klubu trenira dvije godine i da za to vrijeme nije preskočila nijedan trening, te da je do sada imala šest borbi iz kojih je izašla kao pobjednica.

Evropsko prvenstvo u Kik-boksu održano je od 4. do 15. novembra 2021. godine u Budvi (Crna Gora) na kojem je nastupilo 1 600 takmičara iz trideset devet zemalja. Doris je pobijedila u kategoriji stariji juniori kao reprezentativka BiH, a takmičila se u disciplini K1 stil.

- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovano 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 15 muških i...

Abdulah Iljazović napustio Narod i Pravdu

U emisij portala Otisak.ba zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH. Konkretizujući...

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno lice M.P.

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno...

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo optužnicu protiv Aladina Bisera

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37)* kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u...
- Reklama -

Više vijesti