Srijeda, 1 Decembra, 2021
No menu items!

Niz aktivnosti u Brčkom povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Stećak u suorganizaciji sa HKD „Napredak“, BKZ „Preporod“ i drugim organizacijama, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, organizira niz aktivnosti vezanih za obilježavanje ovog datuma.
Prema planiranom protokolu, u srijedu 24.11.2021. u Domu Islahijeta sa početkom od 18h, u organizaciji BKZ „Preporod“ planirana je tribina pod nazivom „Značaj ZAVNOBiH-a za državnost Bosne i Hercegovine: 78 godina poslije“.
Za četvrtak 25.11.2021. godine navedene su dvije aktivnosti i to polaganje cvijeća na spomenike borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane od 15:30, a isti dan planirana je i centralna aktivnost – Svečana akademija „Dan državnosti BiH“ od 17:00 u Domu HKD „Napredak“.
U petak 26.11.2021. od 17:00 zakazana je promocija monografije dobitnika ratnih priznanja Armije i MUP-a R BiH.
Posljednja aktivnost povodom obilježavanja Dana državnosti je ekipni šahovski turnir za kadete u nedjelju, 28.11.2021. od 10 sati u prostorijama SD „Bosona“ Brčko distrikt BiH.
„Pozivamo vas da date svoj doprinos u obilježavanju značajnog datuma za državu Bosnu i Hercegovinu te da svojim prisustvom uveličate ovaj dan“, navodi se u saopštenju „Stećka“.
- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovano 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 15 muških i...

Abdulah Iljazović napustio Narod i Pravdu

U emisij portala Otisak.ba zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH. Konkretizujući...

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno lice M.P.

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno...

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo optužnicu protiv Aladina Bisera

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37)* kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u...
- Reklama -

Više vijesti