Srijeda, 1 Decembra, 2021
No menu items!

Gradonačelnik Distrikta podržao mrežu „Promoviši pozitivno“

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić zajedno sa svojim saradnicima održao je sastanak s predstavnicima mreže „Promoviši pozitivno“ i predstavnicom Ureda OSCE-a, na kojem su se prisutni upoznali s aktivnostima ove mreže.

Gradonačelnik Kadrić naglasio je važnost postojanja ovakvog projekta koji je ujedinio različita udruženja kojima su zajednički ciljevi isticanje zajedništva, jedinstva, potencijala i pozitivnih promjena u našem gradu.

„Mi ćemo pružiti punu podršku ovom projektu. Neophodna je međusobna saradnja jer imamo svi u interesu da radimo za poboljšanje društvenog života, da ojačamo društvenu koheziju, toleranciju i da se borimo protiv diskriminacije u našoj zajednici“, kazao je Kadrić.

Predstavnici Mreže podsjetili su na prethodne aktivnosti koje su proveli te najavili provođenje akcionog plana za jačanje društvene kohezije u narednom periodu.

„Naša mreža, koja ima podršku OSCE-a, formirana je 2013. godine i jedna je od najjačih u Bosni i Hercegovini, što pokazuje naš dosadašnji rad u vidu različitih edukacija, radionica, kao i aktivnosti poput krečenja grafita“, kazao je koordinator mreže „Promoviši pozitivno“ Damir Radenković.

Admir Kadrić, član mreže i  Udruženja „BH Novinari“, kazao je da za narednu godinu mreža ima u planu organizovanje sastanka Omladinskog parlamenta u kojem će biti uključeni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti na području Distrikta, ali i da Brčko, kao pozitivan primjer suživota i tolerancije, bude domaćin susreta svih mreža nevladinih organizacija i udruženja na nivou Bosne i Hercegovine.

- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovano 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Na području Brčko distrikta danas je registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Riječ je o 15 muških i...

Abdulah Iljazović napustio Narod i Pravdu

U emisij portala Otisak.ba zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Abdulah Iljazović izjavio je da napušta političku organizaciju Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH. Konkretizujući...

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga slobode lišeno lice M.P.

Policija Brčko distrikta BiH, u kontekstu ranije donesenih procjena u vezi sa kriminalnim aktivnostima pojedinih grupa na području Brčko distrikta BiH koje predstavljaju potencijalno...

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo optužnicu protiv Aladina Bisera

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37)* kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u...
- Reklama -

Više vijesti