Nedjelja, 24 Oktobra, 2021
No menu items!

U Brčkom u subotu mirni protesti zbog presude za ubistvo Slavena Marčete

Povodom presude Osnovnog suda u Brčkom, kojom je Dušan Ilić osuđen na četiri godine zatvora za ubistvo Slavena Marčete, u subotu će na platou ispred Osnovnog suda od 17:00 časova biti održani mirni protesti, najavljeno je u Fejsbuk grupi ”Pravda za Slavena Marčetu”.

”Ovaj skup podrške treba da bude samo početak borbe za sve buduće nepravde u ovom gradu!!!”, objavljeno je na ovoj stranici.

Podsjećamo, Dušan Ilić, sin poznatog brčanskog biznismena, optužen je da je 16. maja 2020. godine oko 21:20 sati, kada je oštećeni Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo startao automobil marke Audi 7 kojim je upravljao, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo.

– Iliću se stavlja na teret da je potom prešao pneumatikom preko nogu oštećenog vozeći se i unazad, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Slaven Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo. Pošto je sutradan uhapšen i doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ga je ispitao i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu da mu odredi pritvor usljed opasnosti od bjekstva, što je ovaj sud u cjelosti prihvatio.

Za ovo krivično djelo može se izreći kazna zatvora od najmanje pet godina pa do gornje granice ove kazne koja iznosi dvadeset godina.

Po optužnici za ubistvo Slavena Marčete Osnovni sud Brčko distrikta BiH je 9. septembra Dušanu Iliću izrekao kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Inače, pokojni Marčeta je otac dvoje maloljetne djece, a bio je omiljen u društvu i za njega su se mogle čuti samo riječi hvale.

Izvor: https://www.ebrcko.net/

- Reklama -

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Distrikta sa članovima Vlade obišao mjesto tragedije

Gradonačenik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić posjetio je, zajedno sa članovima Vlade, brčansko naselje Suljagića Sokak, gdje...

Predsjednik Skupštine Siniša Milić uputio telegram saučešća porodicama stradalih lica u požaru

„U svoje ime i u ime Skupštine Brčko distrikta BiH upućujem najiskrenije i najdublje saučešće porodicama i prijateljima šestoro sugrađana koji su jutros tragično...

Gradonačelnik Esed Kadrić uputio telegram saučešća porodicama stradalih

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Esed Kadrić, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih uputio je telegram saučešća, u kome se kaže: Uvažene...

Tragedija u Brčkom: U požaru smrtno stradalo šest osoba (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=TGTFWzUovME&t=44s

Efikasnije, brže i ekonomičnije: Alternativni načini rješavanja privrednih sporova

Kako privredne sporove rješavati na načine koji će i sudovima i privrednicima donijeti značajna olakšanja, bila je tema radionice o prednostima alternativnih i mirnih...
- Reklama -

Više vijesti