Petak, 26 Aprila, 2024
No menu items!

Potpisan Sporazum o podršci na lokalnim izborima kandidatima PDP-a Brčko

Partija demokratskog progresa Brčko i Savez za novu politiku (SNP) potpisali su danas Sporazum o podršci listi kandidata PDP Brčko za Skupštinu BD na predstojećim lokalnim izborima u novembru 2020. godine. Sporazum su potpisali predsjednik PDP Brčko Siniša Golić i predsjednik SNP Zoran Mastilo.

„ Naša politika se uvijek zasnivala na nacionalno odgovornoj, ekonomsko-razvojnoj politici i nuđenju sistemskih rješenja. Drago nam je da danas možemo ozvaničiti potpisivanje Sporazuma sa Savezom za novu politiku, prvom političkom strankom koja će na predstojećim izborima podržati listu kandidata PDP-a za Skupštinu Brčko distrika i koja će u skladu sa našim političkim sporazumom imati i svog predstavnika na našoj listi koja nosi naziv PDP-Partija demokratskog progresa,“ rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko.

Osvrnuvši se nacionalno odgovornu politiku koju vodi PDP, Siniša Golić je istaknuo da PDP uvijek radi u interesu srpskog naroda, ali nikada ništa na uštrb drugih naroda koji žive u distriktu Brčko.

„ Procjena je da bi bila šteta da biračko tijelo iz reda srpskog naroda podrži one političke subjekte koji se se prijavili za učešće na ovim izborima, a nisu sigurni da će moći obezbjediti ulazak u Skupštinu, što je razumjelo rukovodstvo Saveza za novu politiku kako ne bi došlo do rasipanja glasova birača. A na taj način PDP Brčko nastavlja da vodi politiku objedinjavanja i ukrupnjavanja biračkog tijela“, rekao je Golić.

Golić se još jednom zahvalio i naglasio da će lista PDP Brčko pojačana sa podrškom Saveza za novu politiku na čijem je čelu Zoran Masilo ostavariti najbolji rezultat i ono što je izvjesno je najmanje dva politička mjesta u Skupštini Brčko distrikta.

Pozivajući i druge političke organizacije da se pridruže Sporazumu rekao je da je ovo prva stranka koja je potpisala Sporazum o podršci listi kandidata PDP Brčko, ali to ne isključuje i druge političke stranke i organizacije da pristupe Sporazumu, i najavio da će u narednom periodu PDP Brčko imati podršku najmanje još jedne političke stranke koja će podržati listu kandidata PDP-a na predstojećim lokalnim izborima.
Zoran Mastilo iskazujući zahvalnost PDP Brčko naglasio je da će dati sav trud i kapacitet koji imaju na području Brčko distrikta da pomognu da rezultat bude što bolji.

„S obzirom da se radi o ozbiljnom čovjeku i cijeneći Sinišu Golić individualno kao i ozbiljnost političke organizacije i saradnika, smatram da mogu dati doprinos da Brčko distrikt kao posebna struktura u BiH vodi odgovorno nacionalnu i razvojnu politiku, rekao je Zoran Mastilo predsjednik Saveza za novu politiku.

Odgovarajući na pitanje novinara o zajedničkim programskim načelima Zoran Mastilo je naglasio da sa PDP ima zajedničke ciljeve, nova radna mjesta, razvoj privrede i obrazovanja.

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti