Četvrtak, 2 Maja, 2024
No menu items!

Bilans protesta u Beogradu, povrijeđeno 20 ljudi

Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante ispred Skupštine Srbije i okolnog prostora, čime su okončani neredi u kojim je povrijeđeno 20 ljudi, među kojim ima policajaca, a napadnuta su i dva kamermana Tanjuga.

Trinaest policajaca i sedam civila povrijeđeno je tokom sinoćnjih nereda koji su izbili tokom protesta zbog uvođenja policijskog časa u Beogradu, javlja RTS i ističe da su svi povrijeđeni prevezeni na VMA.

Demonstranti su rastjerani prvo suzavcem, a potom konjičkom policijom.

Tokom protesta, koji je počeo sinoć nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere protiv virusa korona, došlo je do sukoba policije i demonstranata.

Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije, a na bacanje suzavca odgovarali su bakljama.

“Više policajaca povrijeđeno je u neredima ispred Skupštine Srbije u Beogradu”, izjavio je direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

Rebić je sinoć za RTS izjavio da su mu te informacije javljene sa terena, te nije mogao reći u kakvom su stanju povrijeđeni policajci i da li je riječ o lakšim ili težim povredama.

Ispred Crkve Svetog Marka zapaljena su tri policijska vozila i kombi, a policija je rastjerala demonstrante u Pionirskom parku, koji se nalazi preko puta Skupštine Srbije.

Pojedini mediji javili su da ima povrijeđenih i demonstranata, dok je Tanjug javio da su napadnuta dva njegova kamermana.

Protest je počeo sinoć, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove mjere i policijski čas zbog širenja virusa korona.

Nasilni demonstranti dijela opozicije protestovali su protiv novih mjera za sprečavanje epidemije, te počeli da prave nerede po drugim dijelovima grada. U centru su razbijani izlozi, iščupani znakovi i prevrnuti kontejneri.

Izvor: Nezavisne

Foto: Milos Miskov/Anadolija

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti