BiH 

U Tužiteljstvu BiH održana radionica o finansijskim istragama

Na stručnoj radionici razgovarano je o iskustvima u provođenjima financijskih istraga u Bosni i Hercegovini i Velikoj Britaniji.

Tijekom rada stručne radionice na temu provođenja financijskih istraga, na kojoj su sudjelovali tužitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, razmijenjena su iskustva sa kolegama iz Velike Britanije, koji su također radili na predmetima financijskih istraga.

Na stručnoj radionici razgovarano je o izazovima u provođenjima financijskih istraga, iskustvima u realizaciji ove vrste istraga, analizama slučajeva, kao i naučenim lekcijama i izazovima u iskustvima u BiH i Velikoj Britaniji.

U svojstvu izlagača, analize slučajeva prezentirali su kolege iz Velike Britanije, kao i tužitelji i osoblje Tužiteljstva BiH.

Stručna radionica realizira se u okviru Projekta potpore Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću i Tužiteljstvu BiH, koji podržava veleposlanstvo Velike Britanije u BiH.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, 27.02.2019. godine, donijela je Obvezno uputstvo o sprovođenju financijske istrage prilikom provođenja istrage u određenim predmetima korupcije, organiziranog kriminala, financijskog kriminala, pranja novca i drugih kaznenih djela, kojim se definira oblast provođenja financijskih istraga.

Još vijesti iz ove kategorije