Petak, 26 Aprila, 2024
No menu items!

Odveo djevojku na doček Nove godine pa je zadavio poslije zabave

U toku suđenja i završnoj riječi rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao vratiti tok događaja.

Čanadi Čuke (30) iz Gunaroša kod Bačke Topole osuđen je na 10 godina zatvora za teško ubistvo svoje djevojke Blanke Kemeveš (25) iz Čantavira, sela kod Subotice, u Segedinu. On je Blanku ubio 1. januara 2018. godine u Segedinu, nakon dočeka Nove godine, i otad se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.

U toku suđenja i završnoj riječi rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao vratiti tok događaja. Kasacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda i on će služiti kaznu narednih 10 godina.

Kako prenose mađarski mediji, do svađe između njih dvoje je došlo u stanu u Saćmazi ulici nakon proslave dočeka Nove godine. Najvjerovatnije da je mladić ubio jer je ona željela prekinuti vezu s njim zbog pretjeranog konzumiranja alkohola.

Istragu o ovom zločinu vodio je policijski štab Čongrada, okruga kojem pripada grad Segedin, pod nadzorom glavnog tužioca Županije Čongrad. Ubici je pritvor nakon hapšenja bio određen i produživan zbog opasnosti od bijega iz države u kojoj je izvršio zločin.

Čuke i njegova djevojka su iz Srbije u Segedin doputovali dva dana prije ubistva, 30. decembra. Bili su smješteni u stanu koji je u vlasništvu žrtvinih rođaka. Na doček su otišli s prijateljima i mladić se napio.

Navodno, po povratku u stan djevojka je rekla da zbog alkohola želi prekinuti vezu. Čuke je to prihvatio i zaspao. Kada se probudio, počeo ju je daviti i glavom joj udarati o zid. Od zadobivenih povreda Blanka je ubrzo preminula.

Ubica je pokušao sebi prerezati vene, ali se predomislio i zatražio pomoć od komšije, koji je pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Njih dvoje su bili u vezi oko dva i po mjeseca. Važili su za skladan par i oni koji su ih poznavali su rekli da ništa nije moglo slutiti na tragediju.

U zgradi u kojoj je Čuke ubio Blanku samo nekoliko sati nakon dočeka Nove godine komšije su rekle da ih nikada ranije nisu primijetili, ali da znaju da je par napustio stan u toku prijepodneva i da su se svađali ispred zgrade.

Nesretna djevojka iz Čantavira bila je ponos roditelja, sestre i prijatelja. Bila je omiljena u društvu. Njen dečko ubica do tada je važio za mirnog mladića, zbog čega su svi koji su ih poznavali i dalje u nevjerici da je njihova veza mogla završiti tragično.

– Izlazili su i provodili se. Viđao sam ih na zabavama u Bačkoj Topoli. Blanka je bila divna i pozitivna djevojka. Duša nas boli zbog njene tragične sudbine. Pričaju da je zadavio zbog ljubomore, ali se to kao motiv uopće ne poklapa s našom slikom o njima – pričali su u Čantaviru.

Mještani pričaju da je do svađe došlo zbog ljubomore.

– Bila je prelijepa djevojka, kažu da ju je ubio iz ljubomore, ali niko ne može tvrditi šta se zaista desilo – pričali su mještani Čantavira u šoku zbog strašnog gubitka.

izvor: avaz.ba / foto: Instagram

Najnovije vijesti

Svjetski dan Roma

Na današnji dan (8.April) se obilježava Svjetski dan Roma kako bi se promicala svijest o romskoj kulturi, jeziku i povijesti,...

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za upravljanje otpadom. Na današnjoj konferenciji...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...
- Reklama -

Više vijesti