Utorak, 19 Marta, 2024
No menu items!

Uhapšena 22 člana kriminalne grupe zbog posredovanja u prostituciji u Srbiji i BiH

Policija je uhapsila 22 osobe osumnjičene da su kao članovi dvije organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uhapšeni su : D. T. (45), S. G. (47), S. M. (28), D. P. (45), J. M. (25), N. R. (38), Z. J. (44), D. K. (61), R. V. (32), P. LJ. (35), S. G. (49), M. Ž. (61), M. T. (45), V. Đ. (44), V. P. (36), M. R. (32), T. L. (36), S. N. (38), T. H. (33), N. S. (35), S. D. (33), kao i policijski službenik G. S. (45), dok se za još dvije osobe intenzivno traga.

Sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga.

Takođe, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbjeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz, kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podjelu dobiti članovima grupe, shodno dodjeljenim zadacima.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Tokom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: fokus.ba

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti