Četvrtak, 22 Oktobra, 2020
No menu items!

Tošić strahuje za Karleušin život: Evo kako se ona ponaša i šta o svemu kaže psihijatar

Duško pokušava pomoći da pjevačica prebrodi najteži period

Fudbaler Duško Tošić ispričao je prijatelju da se nije vratio u Kinu jer je njegova supruga nakon majčine smrti u veoma lošem stanju i da joj pomaže da se oporavi od gubitka.

Duško je odlučio da do daljnjeg ostane u Srbiji uz suprugu Jelenu Karleušu, kojoj je početkom marta umrla majka Divna Karleuša.

Duško se povjerio prijatelju i rekao da strahuje da pjevačica nešto ne uradi sebi, pa je zbog toga pomjerio povratak u Kinu.

Ne dolazi sebi

– Jelena je teško podnijela majčinu smrt i nikako ne dolazi sebi. Ona je i dalje u teškom psihičkom stanju. Ne miri se s tim da Divne više nema. Neprestano plače i pije lijekove za smirenje. Gotovo da ni s kim ne progovara. Duško je nikada nije vidio u takvom stanju. On razumije njen bol i želi  joj pomoći. On najbolje zna koliko su Divna i Jelena bile povezane, kao i to koliko puta mu je plakala dok joj se majka borila sa rakom pluća. Jelena mu je u više navrata govorila da neće moći podnijeti ako Divna umre, zato se on plaši da bi sada mogla sebi nešto uraditi – priča izvor.

On kaže da Tošić sve čini kako bi pomogao supruzi prebroditi najteži period i da se izbori sa stanjem u kom se našla.

– Duško se ne odvaja od Jelene i preuzeo je sve obaveze oko djece na sebe. Pokušava razgovorom pomoći ženi. Objašnjava joj da život mora ići dalje i da ima razloga živjeti za djecu i porodicu, ali Jelena je neutješna. Sasluša ona njega, ali i dalje nema pomaka. I Divnina sestra jako pati, ali više strahuje za Jelenino emotivno stanje. Tošić je ne može smiriti iako danonoćno bdi nad njom. On je stanje svoje žene predočio treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je imao razumijevanja i dao mu dozvolu da u Beogradu ostane dokle god je to potrebno – kaže izvor.

Djeca sve razumiju

On ističe da Tošić sve čini kako bi njegove i Jelenine kćerke Atina i Nika lakše podnijele gubitak bake, za koju su bile vezane. Objasnio im je i zašto im se majka nalazi u takvom stanju i djevojčice su sve razumijele.

Dan nakon što je preminula Divna, Saša Popović je posjetio Jelenu. On je otkrio u kakvom se stanju pjevačica nalazi:

– Ona je toliko bila vezana za majku. Uvijek je govorila:

– Meni ako majka umre, ja ću se ubiti.

Izgledala je zaista loše. Bukvalno, 30 minuta nije ni pričala, nisam mogao da razgovaram s njom. Nije mogla prozboriti nijednu riječ. Tek poslije toga malo se otkravila pa smo uspjeli nešto razgovarati.

Irena Popović, psihijatar Kliničko-bolničkog centra “Dr. Laza Lazarević” kaže da osobe koje izgube blisku osobu prolaze kroz nekoliko faza do uspješnog oporavka.

– Tuga je primarna emocija koja nam pomaže da prihvatimo i obradimo gubitak osobe ili odnosa. Individualno je njeno trajanje i možemo reći da je uobičajeno da traje od šest mjeseci do godinu. Onda kada ona, nakon gubitka, traje duže od ovog perioda ili se uz nju javi i pad samopoštovanja, onda možemo govoriti o depresiji. Normalno tugovanje ima svoje faze. Najprije faza šoka, potom nevjerice, faza ljutnje ili bijesa, pa potom faza prihvatanja i reintegracije. Uspješno završen proces tugovanja dovodi do sazrijevanja osobe i psihološkog rasta. Završetak tugovanja je trenutak kada gubitak koji se dogodio možemo da postavimo u kontekst života i da nastavimo dalje. Neminovno je da ćemo i u perspektivi biti tužni kada razmišljamo o tom gubitku i kada nas nešto podsjeti na to, ali ćemo nastaviti dalje”, objasnila je Popović.

izvor / foto: avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

U BiH 999 novozaraženih, preminulo 20 osoba

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je ukupno 999 novih slučajeva koronavirusa. To je za 73...

Presjek stanja: U Brčkom šest novih slučajeva zaraze virusom korona

Saopštenje Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH Presjek stanja za 22.10.2020. godine Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Sa današnjim danom, kao i prethodna četiri...

Miralem Pjanić zauzeo svoju poziciju

Miralem Pjanić odigrao je prvu utakmicu za Barcelonu u početnom sastavu. Bh. reprezentativac zauzeo je svoju poziciju u utakmici Lige prvaka protiv Ferenvaroša. I sve je...

VRAĆA SE KARANTIN: Češka uvela zabranu kretanja stanovništva

Vlada Češke je preduzela daljnje korake u borbi protiv pandemije Covid-19. Od četvrtka je vlada naredila ograničenja kretanja i kontakata s ljudima, osim putovanja na...

SBB BRČKO DISTRIKTA BiH ZBOG POGORŠANJA  EPIDEMIOLOŠKE  SITUACIJE  PREKIDA ODRŽAVANJE PREDIZBORNIH  SKUPOVA  U  ZATVORENOM PROSTORU

Zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije te povećenja broja oboljelih od virusa Covid-19,  Izborni štab SBB-a Organizacija za Brčko distrikt BiH je donio odluku da...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -