Utorak, 20 Oktobra, 2020
No menu items!

Potpuni kolaps: Šta se tačno događa s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom

Messenger se u nekim slučajevima ne želi uopće učitati putem desktop verzije

Na Facebooku već satima nije moguće objavljivati, učitavati medijske zapise ili objavljivati statuse, na Instagramu dolazi do problema prilikom osvježavanja, ali i slanja poruka, baš kao i na Messengeru. WhatsApp javlja problem ako nekome pokušate poslati medijski zapis, odnosno fotografiju ili snimak.

Da se nešto događa, javlja stranica downdetector.com, na kojoj se može vidjeti da probleme imaju korisnici širom Evrope, SAD i dijelova Azije. Korisnici probleme prijavljuju i putem Twittera, društvene mreže koja i inače “gori” kad se jave probleme na Facebooku i Instagramu.

– Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom aplikacijama iz porodice Facebooka. Radimo na tome da problem čim prije riješimo – napisali su na Twitteru iz Facebooka, a zatim i dodali da “mogu potvrditi da problem nije vezan uz DDoS napad”.

Na Facebooku se čitav dan javljaju problemi kada pokušate učitati fotografiju, video, link ili objaviti status. Nekima uspijeva tek nakon što učitavanje ponove nekoliko puta, dok nekima ne uspijeva ni u tom slučaju.

Messenger se u nekim slučajevima ne želi uopće učitati putem desktop verzije, odnosno ako mu pokušate pristupiti preko Facebooka. Ipak, nakon nekog vremena učitavanje u većini slučajeva uspijeva, a javljali su se problemi i u isporuci poruka.

Na Instagramu slična stvar – problemi s objavama, osvježavanja tuđih objava, ali i sa slanjem, odnosno primanjem poruka.

WhatsApp funkcionira normalno sve do trenutka kad nekome poželite poslati medijski zapisi, odnosno snimak ili fotografiju. Tada dolazi do dugog pokušaja učitavanja medija, dok naposljetku ne ugledate poruku “Pokušajte ponovo”.

izvor: avaz.ba / foto: ilustracija

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Uhapšen sarajevski voditelj i humanista Almir Čehajić

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje...

Otvoren zajednički granični prelaz između BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije...

Republika Srpska: Na privatnim proslavama zabranjuje se okupljanje za više od deset osoba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić rekao je da se zabranjuje do 16. novembra okupljanje više od 10 osoba.   - Ovdje se...

Wimbledon 2021. spreman i za takmičenje bez publike

Najslavniji teniski turnir koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije izazvane širenjem...

Počinje nova sezona Lige prvaka

Nepuna dva mjeseca nakon što je Bayern u finalu u Lisabonu pobijedio PSG sa 1-0 osvojivši svoj šesti europski naslov, ovoga tjedna kreće novo...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -