Zakazana 36. redovna sjednica Skupštine

MARKETING

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH zakazali su za 14. novembar 2018. godine novu, 36. redovnu sjednicu Skupštine.

Prema utvrđenom dnevnom redu poslanici će razmatrati oko 40 tačaka od kojih se najveći broj odnosi na razmatranje i usvajanje izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, institucija i javnih preduzeća. Po hitnom postupku bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, dok će u prvom čitanju poslanici razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o porezu na nekretnine i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu Brčko distrikta.

– Izmjenama i dopunama ovog zakona bit će regulisano pitanje lovočuvara, koji su do sada bili angažovani na određeno vrijeme, na način koji će obezbijediti  njihovo trajno zapošljavanje. Ovo je veoma bitno jer je lovstvo u Brčko distriktu već dugo u fazi mirovanja pošto se doneseni zakon ne primjenjuje – rekao je Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH koji je predsjedavao pripremnim sastankom.

U dnevni red je u drugom čitanju uvršten Nacrt zakona o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu i reviziji Brčko distrikta BiH, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu Skupštine Brčko distrikta BiH.

Predviđeno je i davanje saglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje šefa Policije Brčko distrikta BiH i razmatranje Informacije o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa i zamjenika šefa Policije Brčko distrikta BiH, kao i razmatranje Informacije o stanju bezbjednosti za period januar – juni 2018. godine.

Na 36. redovnoj sjednici Skupštine bit će razmatran Prijedlog mjera za otklanjanje problema u funkcionisanju zdravstvene zaštite u Brčko distriktu, Informacija u vezi sa stanjem izrade i nabavke integralnog zdravstvenog informacionog sistema, Informacija o broju registrovanih ustanova socijalne zaštite za smještaj odraslih i starih lica. Pred poslanicima će se naći i Informacija o plaćama i naknadama menadžmenta javnih preduzeća, zavoda, fondova i članova upravnih i nadzornih odbora, kao i Informacija o realizaciji skupštinskih zaključaka.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT