Trump tvrdi da neće imati bilateralni susret s Putinom u Parizu

MARKETING
Foto: EPA

Američki predsjednik Donald Trump izjavo je da će biti na zajedničkom ručku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom između ostalih čelnika tokom planirane posjete Parizu, ali da nikakav sastanak dvojice šefova država nije planiran.

“Bit ćemo na ručku, sli siguran sam da će mnogo ljudi biti tu”, izjavio je Trump na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje da li će se sastati s Putinom u Parizu, gdje se očekuje da se u nedjelju okupi više od 60 svjetskih čelnika na ceremoniji obilježavanja stoljetnice kraja Prvog svjetskog rata.

“Ne vjerujem da imamo bilo kakav planirani sastanak u Parizu”, izjavio je Trump, pojašnjavajući kako neće biti dovoljno vremena za to uzimajući u obzir njegov kratki boravak u Francuskoj.

“Veoma skoro nakon toga ponovo ćemo se sastati na samitu G20. I to je prilika za bilateralni susret kome se obojica nadamo”, kazao je.

Kremlj je objavio u srijedu da će Putin i Trump imati kratki radni ručak u Jelisejskoj palati, dok se duži i širi razgoviri očekuju na samitu Grupe 20 industrijskih sila krajem mjeseca u Argentini, prenosi Xinhua.

(Fena)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT