“Hiljade tijela pronađeno u ruševinama Rake nakon bombardovanja SAD”

MARKETING

Tijela više od 8.000 Sirijaca pronađena su tokom raščišćavanja terena u sirijskom gradu Raka poslije bombardovanja koje su vršile SAD i njihovi koalicioni saveznici, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je izjavila da je ovu “tragičnu statistiku”, koja je posljedica “oslobađanja” Rake od islamista, sirijska Vlada prošle sedmice dostavila putem pisama generalnom sekretaru UN i predsjedavajućem Savjeta bezbjednosti UN.

Zaharova je rekla da je tokom čišćenja dva stambena područja i okoline stadiona i zoološkog vrta pronađeno više od 4.000 tijela i da je uglavnom riječ o ženama, starijima i djeci, prenio je TASS.

Ona je dodala da je još 2.500 žrtava pronađeno zatrpano na farmi nedaleko od pedijatrijske klinike i Nacionalne bolnice, dok je na lokaciji u blizini El Panorame sahranjeno još 1.500 žrtava bombardovanja.

“U pismima je naglašeno da je do sada raščišćeno samo dva odsto ruševina i da je Raka bukvalno sravnjena sa zemljom”, naglasila je Zaharova.

Ona je ocijenila da je ova statistika u potpunoj suprotnosti sa “histeričnom reakcijom SAD i ostalih zapadnih zemalja u vezi sa zaštitom prava Sirijaca” i informacijama raznih zapadnih nevladinih organizacija o ovom gradu.

Raka, glavni grad istoimene sirijske provincije, nekada je bila glavno uporište “Islamske države” u ovoj zemlji. Kurdske snage preuzele su kontrolu nad gradom u oktobru prošle godine.

(Srna)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT