Prosvjeta najavila otvaranje biblioteke i čitaonice

MARKETING

Odlukom upravnog odbora SPKD „Prosvjeta“ Brčko  će zvanično formirati svoju biblioteku i čitaonicu.  Zvanično otvaranje se može očekivati sredinom novembra ove godine.

“Došli smo do saznanja, preko naših članova i djece, da se često dešava da knjiga koje su obavezne za lektiru u školama nema u dovoljnom broju. Gradska biblioteka nema dovoljan broj primjeraka kao ni škole. Zahvaljujući našim kolegama iz „Prosvjete“, koji predaju srpski jezik u školama, došli smo do spiskova literature koja nedostaje, a neophodna je za lektiru u osnovnim i srednjim školama. Cilj nam je da nabavimo te knjige kako bi učenici mogli da dođu u „Prosvjetu“, da se posluže knjigama i izvršavaju svoje obaveze. Naravno, pored obaveznih knjiga iz osnovnih i srednjih škola želimo i da obogatimo naš fond. Ovom prilikom pozivam građane koji  imaju neke knjige koje im više nisu neophodne i potrebne  da ih doniraju našoj biblioteci koja će time svakim danom biti bogatija za određeni broj knjiga, a našoj djeci će to zaista značiti” rekao je Dragan Tomić, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Brčko.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT