Juncker: Zapadni Balkan u Uniji ne prije 2025.

MARKETING

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je danas da države zapadnog Balkana treba da ostvare veći napredak prije nego što postanu članice EU i da to ne očekuje prije 2025. godine. Juncker je u govoru u austrijskom parlamentu u Beču pozvao članice EU da ukinu pravilo o jednoglasnom odlučivanju i da više odluka donose većinom glasova. On je rekao da bi se time ojačala uloga evropskog bloka u svijetu.

“Zaključali smo sami sebe u mračnoj sobi jednoglasnosti”, izjavio je predsjednik Evropske komisije. Komentarišući odnose sa Iranom, Juncker je rekao da Evropljani treba da drže svoju riječ.

On je dodao da se Brisel pridržava sporazuma sa Iranom o nuklearnom programu te zemlje i da su u toku intenzivni razgovori sa SAD o tom pitanju. Juncker je rekao da je fokusiran na postizanje sporazuma sa Britanijom o “Brexitu” i da bi situacija bila “razarajuća” ukoliko dvije strane ne bi postigle dogovor.

(federalna.ba/Srna)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT