Hertha u osmini finala, Ibišević ušao u igru i slomio otpor Darmstadta iz prvog dodira s loptom

MARKETING
Foto: EPA

Nogometaši Herthe plasirali su se u osminu finala pobjedom u Darmstadtu rezultatom 2:0. Rezultat na semaforu je pokazivao 0:0 sve do 64. minute kada je trener gostiju dardai iz igre izveo Selkea, a uveo Ibišević.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ekspresno je opravdao njegovo povjerenje, te je nakon samo nekoliko sekundi u igri i iz prvog dodira s loptom doveo berlinsku ekipu u vodstvo. Duda je šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Fernandes je odbio loptu, na nju je natrčao Ibišević i poslao je u praznu mrežu za 1:0.

Konačnih 2:0 postavio je Mittelstadt u 88. minuti ussreta.

Danas su postignuti sljedeći rezultati:

Darmstadt – Hertha 0:2
Chemie Leippzig – Paderborn 0:3
Hannover – Wolfsburg 0:2
Ulm – Dusseldorf 1:5
Augsburg – Mainz 3:2
Heidenheim – Sandhausen 3:0
Rodinghausen – Bayern 1:2
Wehen – HSV 0:3

(Klix.ba)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT