Viktor Orban: Brisel želi ukinuti prava Mađarskoj da štiti svoje granice

MARKETING

Mađarska vlada odlučit će u ponedjeljak o pravnim koracima u vezi s odlukom Evropskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignoriranja demokratskih standarda, rekao je za mađarske medije premijer te zemlje Viktor Orban.

Evropski parlament glasao je u srijedu o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU o demokratiji, građanskim pravima i korupciji.

Orban je za državni radio rekao kako očekuje “ozbiljnu pravnu raspravu” o odluci.

Orban, jedan od najžešćih protivnika imigracije u Evropsku uniju, primijetio je da su, s obzirom na to da se evropski izbori održavaju sljedeće godine, dani pPrlamenta u sadašnjem sazivu odbrojani.

On je također kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU u četvrtak osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju, u skladu s planovima Evropske komisije.

– Znači, plan je da se Mađarskoj, ako ne može biti prisiljena da pusti migrante sebi, moraju ukinuti prava da zaštiti svoje granice – rekao je Orban.

Oni žele iz Brisela poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice, rekao je.

– I, ne smijemo imati ikakve iluzije, pustit će da migranti uđu – dodao je Orban.

(Index.hr)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT