Počeo 14. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Alija Izetbegović”

MARKETING

14. Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Alija Izetbegović” ove godine se igra u Brčkom. Organizatori turnira su Savez boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca Brčko distrikta BiH.

Turnir se igra već skoro deceniju i po u čast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću koji je umro prije 15 godina. Govoreći o značaju turnira predsjednik organizacionog odbora je podsjetio na ulogu koju je Alija Izetbegović imao u trenucima kada se odlučivalo o sudbini Brčkog te njegov doprinos tome da je Brčko distrikt postao to što danas jeste.

“Brčko je danas paradigma svega onoga za što se on borio. Jedino su, čini mi se, u Brčkom ljudi u suštinskom dijelu ravnopravni bilo kojoj etničkoj grupi da pripadaju i imaju mogućnosti da ispoljavaju sve svoje vrijednosti sasvim slobodno, bez da im iko to pravo osporava. Mislimo da se za ovakvu cijelu BiH, kakvo je Brčko, borio Alija a njegov doprinos uspostavi Brčkog kao Distrikta je historijski zabilježen” rekao je Esed Kadrić, predsjednik OO turnira.

Turnir je svečano otvoren danas u sali Tehničke škole u Brčkom. Okupio je preko 300 igrača u nekoliko kategorija. Ukupno je 10 seniorskih, osam veteranskih, četiri pretpionirske i dvije ekipe pjetlića koje će u učestvovati u revijalnom dijelu. Sinoć je obavljeno i žrijebanje tako da su sve ekipe spremne za utakmice prema utvrđenom rasporedu. Vrijedi spomenuti da su obezbijeđeni i pehari te sportska oprema za sve učesnike.

“Za seniore, odnosno prvu selekciju organizator je obezbijedio četiri pehara, za prvo, drugo, treće mejsto kao i pehar za ekipu za fer play, isto tako i za selekciju veterana. Za pretpionire  i pjetliće također su obezbijeđeni pehari. Posebni prelazni pehar ide za ekipu seniora” rekao je Sabahudin Ramić, predsjednik Saveza boraca Federacije BiH.

Turnir se igra do nedjelje kada je za 16:30 planirano  svečano zatvaranje  od strane predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT