Ultramaratonci Vukovar-Srebrenica sutra stižu u Brčko

MARKETING
Foto: Arhiva

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici organizuje Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Na maraton dug 227 km danas su krenuli Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.  Maratoncima će se na pojedinim dionicama pridružiti trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Maratonci bi u Brčko trebali stići sutra oko 13:30 gdje će se odmoriti a iz našeg grada put nastaviti ka Janji i Zvorniku i dalje ka Srebrenici i Potočarima gdje će 11. jula prisustvovati kolektivnoj dženazi.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT