Suđenje pučistima u Turskoj: Doživotni zatvor za 72 osobe

MARKETING
Foto: Anadolija
Sud u Turskoj izrekao je danas kazne doživotnog zatvora grupi od 72 osobe, zbog njihove uloge u sukobima na mostu u Istanbulu tokom pokušaja vojnog udara prije dvije godine, kada su poginule 34 osobe, javila je Agencija Anadolija.

Optužnicom je obuhvaćena još 71 osoba.

Njima se na teret stavlja da su namjerno ubijali civile koji su se odazvali pozivu predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana da se usprotive pokušaju puča.

Sukob na mostu iznad Bosforskog zaliva desio se u noći 15. jula 2016. godine.

 

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT