RSK “Nemo” u akciji čišćenja korita Bune. Neophodno očistiti i savsko korito!

MARKETING

Prošle nedjelje članovi ronilačko – spasilačkog kluba Nemo učestvovali su u eko-akciji čišćenja korita rijeke Bune u mjestu Blagaj. Poziv za učešće u akciji, koju je organizovala Sportsko ekološka udruga Hercegovina, Nemi je stigao iz Ronilačkog saveza Bosne i Hercegovine koji je već odavno prepoznao kvalitet rada brčanskih ronilaca.

„Na ovu akciju odazvali smo se sa šest naših članova. Uvijek je zadovoljstvo sarađivati sa kolegama koji pored strasti prema ronjenju imaju i tu ekološku svijest koja nam je svima potrebna“, rekao je Neđo Mićić, predstavnik kluba „Nemo“.

Pored brčanskih ronilaca u eko akciji učesvovali su i ronioci iz RK „Vidra“ Modriča, RK „Eksplorer“ Sarajevo, RK „Posejdon“, kluba „Hidra“ kao i nekoliko klubova iz susjedne Hrvatske.

Iz RSK “Nemo” naglašavaju da im je želja da u dogledno vrijeme bude organizovana slična akcija u Brčkom, za šta svakako treba pomoć Vlade Brčko distrikta za koju se nadaju da neće izostati.

„Savsko korito je jako zaprljano, naročito u predjelu Ficibajera i na mjestu gdje je nekada bio brod „Galeb“.

Mi svakodnevno upozoravamo plivače da ne skaču u vodu jer postoji dosta metala kao i drugog otpada koji bi mogao izazvati povrede plivača.

Naše kolege raspoloženi su da dođu u Brčko a ja se nadam da ćemo dobiti i podršku lokalne zajednice jer za neke zahvate pored ronilaca moramo angažovati i mehanizaciju“, rekao je Mićić.

Članovi RSK „Nemo“ ovih dana pripremaju se i za još jednu eko akciju koja će biti realizovana na Jablaničkom jezeru.

 

nemo2

nemo5

nemo1

nemo3

 

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT