O godišnjici genocida izvještavali svi ugledni mediji, počast odata širom svijeta

MARKETING
Gradovi širom Evrope obilježavaju danas 23. godišnjicu genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine, pa će tim povodom, u terminu od 18 do 19 sati, biti održana manifestacija u glavnom gradu Švedske, na kojoj će sudjelovati i učesnici iz Bosne i Hercegovine. Obilježavanje će biti upriličeno, također, u New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu…

Bh. umjetnica s adresom u New Yorku Aida Šehović postavit će, kao i prethodnih godina, umjetničku instalaciju u Cirihu kao znak sjećanja na sve stradale Srebreničane. Prošle godine je njena umjetnička instalacija sa fildžanima kafe postavljena u Čikagu.

Povodom godišnjice tragedije u Srebrenici organizirani su događaji i u drugim evropskim i svjetskim gradovima, a vijest o 23. godišnjici i drugim temama vezanim za genocid objavili su: The New York Times, The Voice of America, Haaretz, Star Tribune, De Telegraaf, The Irish Times, TRT World, The News & Observera i drugi.

Osim toga, počast žrtvama genocida u Srebrenici odaju zvaničnici i individualci na društvenim mrežama. Remembering Srebrenica je britanska dobrotvorna inicijativa koja ima zadatak da educira o posljedicama mržnje. Na njihovom Twitter profilu zvaničnici i institucije odaju počast žrtvama.Počast žrtvama srebreničkog genocida odata je i na Facebooku, ali i na drugim društvenim mrežama.

 

(Klix.ba)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT