Brčko: Šetnja za Srebrenicu

MARKETING

Nekoliko stotina Brčaka danas je mirnom šetnjom od gradskog parka, kroz centar grada do parka ispred zgrade Policije odalo počast žrtvama genocida u Srebrenici. Mirnu šetnju gradom organizovao je Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja a pridružili su joj se svi građani koji su željeli na ovaj način poručiti da se zlo koje se dogodilo u našoj zemlji krajem prošlog vijeka nikada i nikome ne ponovi.

“Želimo ovim putem da uputimo poruku svima da se ovaj datum ne smije zaboraviti i da ovaj datum mora biti i historija i istorija i povijest, da se svake godine mora obilježavati. A da nam ujedno bude opomena svima da se ovakvi događaji nigdje ne smiju dogoditi, bez obzira na boju, rasu, pol i vjeru”, kazao je Admir Karalić, predsjednik Kluba prijatelja Srebrenice i Podrinja.

“Želimo da damo podršku ženama Srebrenice jer sve majke, koje god su doživjele stradanja kao što su ove majke doživjele u Srebrenici, pate. Njihova patnja i njihov bol ne mogu biti zaboravljeni. Želim da ovim putem poručim – nigdje i nikada da se ne dogodi Srebrenica ni bilo koje mjesto u Bosni i Hercegovini, ni Prijedor, ni Foča, ni Brčko. Da se ne dogodi nikome, bez obzira na naciju i vjeru. Poručujem ovim putem i omladini našoj, kao i starijima, da to ne zaborave i da gajimo ljubav i povjerenje jedni među drugima”, istakla je Munevera Kaloper, predsjednica Udruženja Žena Bošnjakinja Brčko distrikta BiH.

 

setnja za srebrenicu 8 setnja za srebrenicu 7 setnja za srebrenicu 5 setnja za srebrenicu 4 setnja za srebrenicu 3 setnja za srebrenicu 2 setnja za srebrenicu

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT