Šarović: Polovne automobile ne treba kupovati ako nema potvrde da su iz EU

MARKETING
Foto: Klix.ba
“Preduzeli smo određene aktivnosti da pomognemo građanima, ali prvi savjet im je da ne uzimaju polovni automobil ukoliko ne mogu dobiti potvrdu da je on proizveden u jednoj od zemalja EU”, rekao je Šarović novinarima.

On je naveo da je Evropska komisija u posljednjih godinu dana prestala da izdaje te potvrde, a svaki građanin je dužan da za takva vozila kada pređu granicu BiH donese dokument, sertifikat ili potvrdu da je riječ o proizvodu koji je proizveden u EU, što oni ne mogu da obezbijede.

(Srna)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT