Čović se u Zagrebu sastao s gradonačelnikom Milanom Bandićem

MARKETING
Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima, jačanju privredne i kulturne saradnje te razmjeni iskustava kada je u pitanju provedba programa i projekata Evropske unije.

Čović je informisao Bandića o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim naglaskom na predstojeće oktobarske izbore. Razgovarano je, također, o saradnji, posebno privrednoj, te je usaglašeno kako postoji prostor za njeno poboljšanje i jačanje.

Čović je ovom prilikom istakao kako je iskustvo grada Zagreba, kada je u pitanju realizovanje projekata koji se finansiraju sredstvima Evropske unije, od velike pomoći i ekspertima u BiH. Također je najavio skoro otvaranje zajedničkog predstavništva kantona BiH pri Evropskoj asocijaciji regija, koja je u okrilju Vijeća Evrope, te uputio poziv gospodinu Bandiću da prisustvuje svečanost otvorenja.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić kazao je ovom prilikom kako će stanovnici BiH uvijek u njemu imati prijatelja, te da će nedvojbeno nastaviti pružati pomoć i podršku u okviru svojih mogućnosti.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT