Ćoseti: Jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede iz vatrenog oružja

MARKETING

Izvještaj za medije sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 09.03.2018. godine do 12.03.2018. godine

KRIMINALITET:

Dana 10.03.2018. godine oko 15,00 sati, Policiji je od strane ljekara Zdravstvenog centra Brčko, prijavljeno da je u prostorije centra dovezeno lice koje je zadobilo povrede najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

Po prijavi su postupili policijski službenici, koji su došli do saznanja da je lice sa inicijalima Š.S, rođen 1994. godine, zadobio lake tjelesne povrede u predjelu leđa, nanesene najvjerovatnije iz vatrenog oružja. Prema prikupljenim informacijama, imenovani je sa još tri lica, boravio u šumi nepoznatog vlasnika, u blizini mjesta Ćoseti, gdje je došlo nepoznato lice koje je na iste pustio psa a  zatim na njih i pucalo iz vatrenog oružja, prilikom čega je pogođeno lice Š.S.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a policijski službenici su izvršili uviđaj na mjestu događaja.

Nakon preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici su prikupili informacije da se u vezu sa izvršenjeme krivičnog djela ”Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dovodi lice sa incijalima S.N sa područja Ćoseta. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres kuće i vozila, vlasništvo lica S.N., i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti za koje postoje osnovi  sumnje da su korišteni u izvršenju predmetnog djela. Policijski službenici provode i dalje radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na ovo krivično djelo, te će protiv lica S.N. biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su vršeni uviđaji od strane pripadnika Policije.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset osam vozača i vozila, gdje je kod osamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u devet slučajeva utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Šef Operativno komunikacijskog centra

 dr Halid Emkić

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT