U dane vikenda iz saobraćaja isključeno 28 vozača

MARKETING
Foto: Ilustracija

Izvještaj Policije Brčko disrikta BiH sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 23.02.2018. godine do 26.02.2018. godine

KRIMINALITET:

Tokom izvještajnog perioda, Policija je zaprimila jednu prijavu o počinjenju krivičnog djela i to: dana 23.02.2018. godine oko 13,00 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je nepoznati izvršilac ili više njih, iz zatvorene ljetne baste ugostiteljskog objekta u ulici Bosne srebrene,  otuđio četiri stolice. Na mjesto događaja izašli policijski službenici koji su uviđajnim radnjama konstatovali da je nepoznato lice tokom noći 22/23.02.2018. godine iz unutrašnjost ljetne baste otuđio navedene stolice i podmetače za iste.  S obzirom da postoje osnovi sumnje da se radi o krivičnom djelu „Krađa“ iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, priopadnici policije preduzimaju radnje na pronalasku izvršioca i otuđenih  predmeta.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je konstatovana materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset osam vozača i vozila, gdje je kod četrnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u trinaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije.

   

Šef Operativno komunikacijskog centra dr Halid Emkić

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT