Potraga za ostacima ruskog aviona uskoro će biti završena

MARKETING
Operacija potrage na mjestu gdje se srušio avion “An-148” nedaleko od sela Stepanovskoje u oblasti Ramenski ulazi u posljednju fazu, izjavio je šef direkcije Ministarstva za vanredne situacije za Moskovski region Sergej Poletikin.

On je rekao da su članovi spasilačkih službi radili u tri smjene tokom noći i da je najviše pažnje posvećeno radu sa Međudržavnim avijacionim komitetom (MAK) i sa ruskim Istražnim komitetom na transportu dijelova aviona, a da će uskoro u operaciju biti uključena i inženjerska oprema, kako bi se uklonili veći dijelovi aviona.

Poletikin je dodao da će olupina aviona biti poslata u ruski grad Žukovski, prenio je TASS.

Putnički avion “Antonov-148” kompanije “Saratov erlajnz” srušio se 11. februara nakon polijetanja sa moskovksog aerodroma “Domodedovo”.

U avionu se u trenutku nesreće nalazila 71 osoba, a pad aviona niko nije preživio.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT