Novi Grad/Krupa na Uni: Kvarovi na elektromreži, skraćene lokalne autobuske linije

MARKETING
U opštini Novi Grad i dijelu opštine Krupa na Uni, većina sela je od noćas bez elektične energije, zbog kvarova na elektromreži koje su prouzrokovale nove snježne padavine.

Tehnički rukovodilac “Elektrodistribucije” Novi Grad, Zoran Plavić rekao je SRNI da su od noćas bez napona dalekovodi Dobrljin i Svodna, te da je od Rašća do Buševića u opštini Krupa na Uni, van napona i dalekovod Blatna,a bez električne energije su i naselja Osredak i Petrovići.

Petrović je rekao da očekuje da će uskoro početi prva uključenja.

Magistralne i regionalne puteve od noćas čiste “Prijedor putevi”, a tehnički rukovodilac Komunalnog preduzeća “Komus”, Dragan Rajić kaže da su ekipe na terenu od dva sata poslije ponoći.

“Očišćene su ulice u gradu i prigradskim naseljima. U toku je čišćenje lokalnih kategorisanih puteva”, rekao je Raljić i dodao da će tokom dana, nakon čišćenja, posuti so.

Koordinator zimske službe u opštini Krupa na Uni, Željko Bundalo kaže da su očišćeni regionalni putevi, a da će tokom dana u saradnji sa mještanima biti organizovano čišćenje lokalnih puteva.

Iz Centra za obavještavanje u Novom Gradu saopšteno je da su skraćene lokalne autobuske linije- za Bušević do Rašća, za Dubovik do Kršalja i za Rakovac do Lajšića u Svodni, a autobus na pravcu za Tablu u Poljavnicama ne saobraća.

Prema podacima iz meteoroloških stanica u Novom Gradu visina snijega je 20 centimetara, a u Krupi na Uni 39 centimetara.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT