Kolinda promijenila retoriku: Na narodima u BiH je da mijenjaju izborno zakonodavstvo

MARKETING
Foto: Klix.ba
Grabar-Kitarović je rekla da su jako važni trilateralni sastanci predstavnika BiH, Srbije i Hrvatske kako bi se riješila pitanja koja opterećuju današnju BiH. Ona ističe da Hrvatska i Srbija jamče mir u BiH slijedom Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno da imaju obavezu čuvati mir u stabilnost u BiH.

“Hrvatska smatra da se Izborni zakon BiH mora mijenjati i nadograđivati. U izmjena Izbornog zakona BiH treba poštivati odluke Ustavnog suda BiH, presudu Sejdić-Finic te samo načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma, a to je jednakopravnost triju naroda. To znači da predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH trebaju birati Hrvati”, rekla je Grabara-Kitarović.

Ona je rekla da je na narodima BiH da dogovaraju detalje i načine na koji planiraju mijenjati Izborni zakon BiH.

Vučić je kazao kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rado viđen gost u Beogradu sa kojim ima visok stepen saglasnosti o različitim pitanjima. On je kazao da neće komentarisati izmjene Izbornog zakona BiH jer ne “bi bilo fer da se o tome izjašnjavam”.

“Smatramo da Srbi i Hrvati imaju dobar odnos u BiH i ne želimo da se on kvari. Takav odnos želimo i sa bošnjačkom zajednicom”, rekao je Vučić.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT