Četvrtak, 28 Septembra, 2023
No menu items!

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke.

” Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici,
upućujemo vam iskrene čestitke povodom početka nove školske 2023/2024. godine.
Pred vama je još jedna školska godina puna izazova i napornog rada na sticanju znanja i potrebnih vještina. Trudite se uz dobre ocjene usvajati i dobre vrline koje će vam svojim primjerom pokazati vaši učitelji.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine će nastaviti pružati svoju snažnu podršku i davati doprinos razvoju obrazovanja.

Posebne čestitke upućujemo našim najmlađima u školskim klupama i želimo da vam škola bude mjesto u kojoj ćete uz znanje pronaći i nova prijateljstva. Početak nove školske godine čestitamo i vama, cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sva vaša očekivanja.

Sretan vam početak nove školske godine!”, navodi se u saopštenju gradonačelnika Brčko distrika Zijada Nišića i zamjenika gradonačelnika Ante Domića. 

Čestitku povodom početka nove školske godine uputili su i predsjednik i potpredsjednik Skupštine Siniša Milić i  Ivo Filipović:

” Svim đacima i zaposlenima u obrazovanju želimo sretan i uspješan početak nove školske godine.

Dragi đaci, neka vam sticanje znanja ne bude mučno već zabavno i izazovno, a vi budite istrajni i uporni u savladavanju gradiva koje je pred vama, jer samo tako rezultati neće izostati i uspjeh će biti zagarantovan. Vašim učiteljima, nastavnicima i profesorima, kao i roditeljima, želimo da imaju strpljenja i razumijevanja u podučavanju, te da svakom đaku budu inspiracija i motiv za učenje. Ne zaboravite da su, pored onih iz školskih knjiga, itekako važne i lekcije o prijateljstvu, humanosti i ljudskosti”.

 

Najnovije vijesti

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM...

Brčko: Od pokvarenog kajmaka do opomene pred tužbu

Prije mjesec dana na adresu redakcije BDC TV stigla je fotografija pokvarenog kajmaka koju je zabilježio čitalac u obližnjem marketu na području Brčko distrikta...

Brčko: Bulatović pozdravlja početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, Zoran Bulatović, posjetio je Treću osnovnu i Tehničku školu. Tom...

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke. " Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom...

Milijana Simić: Politika diktira godišnje rotacije učitelja u školama

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi. Nekada je to bio najljepši dio godine,...
- Reklama -

Više vijesti