Četvrtak, 28 Septembra, 2023
No menu items!

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM čime je ukupan budžet Distrikta za 2023. godinu povećan na 322 930 300,64 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da su rebalansom obezbijeđena sredstva za realizaciju niza infrastrukturnih projekata, te povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru. On je napomenuo da je to dio obaveza preuzetih dogovorom sa Sindikatom Distrikta u vezi s povećanjem plata zaposlenih u javnoj upravi.

„Obezbijeđena su sredstva za jednokratnu novčanu pomoć zaposlenima u javnoj upravi čija plata je manja od 1200 KM“, rekao je predsjednik Milić.

Predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić rekao je da je rebalans usvojen uz četiri amandmana Komisije u kojima su sadržani zahtjevi građana te da su sredstva u rebalansu obezbijeđena preraspodjelom postojećeg novca u budžetu Distrikta za 2023. godinu.

On je dodao da su rebalansom obezbijeđena dva i po miliona KM za naknadu štete stočarima nastale usljed afričke kuge svinja, 100 000 KM za potrebe udruženja penzionera, kao i sredstva za subvenciju troškova električne energije, subvenciju Razvojno-garantnom fondu i  za podsticaje u poljoprivredi.

Na 49. redovnom zasjedanju poslanici su usvojili 12 odluka o utvrđivanju javnog interesa radi realizacije kapitalnih projekata.

Na ovom redovnom zasjedanju zakletvu je položila novoimenovani revizor za finansijsku reviziju Distrikta Vedrana Ostojić.

 

 

 

Skupština Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM...

Brčko: Od pokvarenog kajmaka do opomene pred tužbu

Prije mjesec dana na adresu redakcije BDC TV stigla je fotografija pokvarenog kajmaka koju je zabilježio čitalac u obližnjem marketu na području Brčko distrikta...

Brčko: Bulatović pozdravlja početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, Zoran Bulatović, posjetio je Treću osnovnu i Tehničku školu. Tom...

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke. " Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom...

Milijana Simić: Politika diktira godišnje rotacije učitelja u školama

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi. Nekada je to bio najljepši dio godine,...
- Reklama -

Više vijesti