Četvrtak, 28 Septembra, 2023
No menu items!

Brčko: Zbog nedostatka sredstava smanjeni iznosi za projekte amaterskog sporta i kulture

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 12. vanrednoj sjednici razmatrala je informacije Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu vezano za realizaciju sredstava po Javnom pozivu za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa u oblasti amaterskog sporta i kulture.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu data je saglasnost da se zbog nedostatka novčanih sredstava procentualno smanji iznos svim pozitivno ocijenjenim projektima iz oblasti amaterskog sporta i kulture, dodijeljenih po Javnom pozivu za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa od 30. 6. 2023. godine.

Ukupan iznos odobren u oblasti amaterskog sporta iznosi 1.050.000,00 KM, a ukupan iznos aplikacija koje su pozitivno prošle postupak ocjenjivanja u skladu s Pravilnikom o dodjeli sredstava za finansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu iznosi 1.231.817,00 KM, što znači da je visina nedostajućih sredstava na ovoj poziciji 181.817,00 KM.

Ukupan iznos koji je odobren za stavku u oblasti kultura iznosi 150.000,00 KM, a ukupan iznos aplikacija koje su pozitivno prošle postupak ocjenjivanja iznosi 185.546,86 KM, što znači da je visina nedostajućih sredstava na ovoj poziciji 35.546,86 KM.

Vlada Distrikta dala je saglasnost da se svim ostalim kategorijama kod kojih postoji dovoljno novčanih sredstava isplati potpuni iznos.

U oblasti školskog sporta neutrošeni iznos sredstava iznosi 50.000,00 KM, u oblasti rekreativnog sporta 20.000,00 KM, u oblasti nacionalna kultura Hrvata 5,940,00 KM, te 10.000,00 KM neutrošenih sredstava u oblasti nacionalne kulture manjina.

 

Vlada Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM...

Brčko: Od pokvarenog kajmaka do opomene pred tužbu

Prije mjesec dana na adresu redakcije BDC TV stigla je fotografija pokvarenog kajmaka koju je zabilježio čitalac u obližnjem marketu na području Brčko distrikta...

Brčko: Bulatović pozdravlja početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, Zoran Bulatović, posjetio je Treću osnovnu i Tehničku školu. Tom...

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke. " Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom...

Milijana Simić: Politika diktira godišnje rotacije učitelja u školama

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi. Nekada je to bio najljepši dio godine,...
- Reklama -

Više vijesti