Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Skupština Distrikta usvojila dopunu Zakona o javnoj upravi i izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti

Skupština Brčko distrikta BiH započela je 45. redovno zasjedanje na kojem je, u drugom čitanju, usvojila dopunu Zakona o javnoj upravi i izmjene i dopune Zakona o dječjoj zaštiti.
Dopunom Zakona o javnoj upravi oblast rada i radnih odnosa bit će dodijeljena Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta.

Izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti pravo na dječji dodatak ponovo će moći da ostvare oni koji su ga izgubili nakon povećanja minimalnih plata.

U prvom čitanju usvojen je Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o premjeru i katastru nekretnina kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Poslanici su podržali odluku o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava iz sredstava rezervi za pomoć poplavljenim područjima u Bihaću, Kostajnici i Čeliću.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović istakao je da će te lokalne zajednice od Distrikta dobiti po 30 000 KM.

„Taj iznos nije veliki, ali će sigurno biti od pomoći ovim opštinama. Distrikt je humana zajednica i želimo pomoći svima koji su ugroženi,“ poručio je Filipović.

Prihvaćen je izvještaj o radu, za prošlu godinu, Kancelarije za pravnu pomoć Distrikta, te su razmatrane informacije o radu u 2022. godini Pravosudne komisije, Apelacionog i Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

Nastavak 45. redovne sjednice očekuje se za četrnaest dana.

 

Skupština Brčko distrikta BiH

 

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti