Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Problemi u provedbi Zakona o obnovljivim izvorima energije u Brčko distriktu BiH

Sredinom 2022. godine u Brčko distriktu BiH donešen je novi Zakon   o obnovljivim izvorima energije i učinkovitoj kogeneraciji Brčko distrikta Bosne i Hercegovin i istim je definirana obveza Vlade da donese provedbene pravilnike i druge akte do konca 2022. godine, a kako bi se omogućila provedba zakona u praksi.

Dakle, niti poslije skoro godinu dana od donošenja ovog jako bitnog zakona Vlada nije usvojila potrebne provedbene akte i omogućila privatnom sektoru da ulaže svoja financijska sredstva u obnovljive izvore energije.

Energetska neovisnost Brčko distrikta BiH jako je bitna i ne smije dozvoliti nikomu da se poigrava ili ugrožava razvitak i napredak ove zajednice.

Niz domaćih i stranih investitora je zainteresirano da svoja sredstva ulože u obnovljive izvore energije u Brčko distriktu BiH te im se pod hitno mora obogućiti realizacija dobrih poslovnih ideja.

Nadamo se da će odgovorni u Vladi Brčko distrikta BiH prepoznati važnost rješavanja ovog problema te hitno reagirati na zadovljstvo svojih građana.

 

 

Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti