Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

U Brčko distriktu zabilježeni slučajevi kršenja visine marže kod prodaje nafte

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama, prilikom čega je u nekoliko slučajeva uočeno kršenje visine marže kod prodaje nafte i naftnih derivata, izjavio je šef Inspektorata Adnan Drapić.

Kaže da u slučajevima nepoštovanja propisane marže kod prodaje goriva na benzinskim pumpama u Brčko distriktu inspektori izdaju prekršajne naloge te da su zakonom propisane kazne u ovim slučajevima od 100 KM za odgovorno lice i do 1.000 KM za pravna lica.

Po Drapićevim riječima, inspektori su bili aktivni i sankcinosali su i kršenja odluke o neradnim danima i rad “na crno”.

Navodi da je inspekcija rada izvršila kontrolu poslovnih subjekata koji su radili u zakonom propisane neradne dane.

“Našli smo kod dva pravna subjekta pet objekata koji su radili u neradne dane i tu je izdato prekršajnih naloga u visini od oko 60.000 KM. Radi se o objektima koji se bave igrama na sreću ili kladionicama i tu smo bili vrlo rigorozni. Već se vode sudski postupci i ja mislim da će te kazne biti naplaćene”, naveo je Drapić.

Kontrole će, kako kaže, vršiti ovim intenzitetom tokom cijele godine, s tim da će “kontrole ići po dubini i dat će daleko bolje rezultate nego ranije”.

 

 

Izvor: Akta.ba

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti