Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Turistička zajednica serijalom TV emisija promoviše turističke potencijale Brčko distrikta

Udruženje Turistička zajednica Brčko distrikta BiH, u proteklih godinu dana realizovala je nekoliko značajnih projekata među kojima se izdvaja obilježavanje Svjetskog dana voda, Svjetskog dana turizma, te takmičenje u sportskom ribolovu za djecu do 15 godina, koje je održano 5. oktobra prošle godine.

Od nedavno aktuelna je i web stranica www.brckoturizam.ba na čijem sajtu se nalaze sveobuhvatne informacije o smještajnim kapacitetima, gastro ponudi, kafe barovima, aktivnostima za mlade , izletišta i slično. Sajt je u konstantnoj doradi a njegov značaj ocjenjuju kao pozitivnu promociju grada mnogobrojni privrednici koji se bave ugostiteljstvom i turizmom u gradu na Savi.

Predsjednik Udruženja, Davor Simikić, naglašava da je pored svih aktivnosti na kojima trenutno rade, poseban značaj u promociji gradu donijela i emisija Nova avantura u produkciji BH TV1 čiju je realizaciju podržao predsjednik Skupštine Brčko distrikta, Siniša Milić.

Prvu emisiju u trodijelnom serijalu možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=37v6Fv78W-I

Značajnu podršku u radu Turističke zajednice pruža i Odjeljenje za privredni razvoj a koliko god se stanovnicima grada činilo da se stvari odvijaju sporo, napretka ima i to u velikoj mjeri.

” Svaki mali pomak za naše turističke potencijale ipak znači mnogo. Regulisanje javnog prevoza i nova taxi služba takođe su nešto što indirektno doprinosi kvalitetnijoj promociji grada. Aktivnosti drugih pojedinaca i grupa koje su usmjerene na ekologiju, izgradnja novih smještajnih kapaciteta, pokretanje industrijske zone, uređenja fasada i restauracije zgrada pod zaštitom države, sve su to projekti kojima se iz raznoraznih razloga privlače gosti i posjetioci gradu, koji koriste usluge ugostitelja, hotelijera koji su opet direktno vezani i za nastanak novih radnih mjesta u realnom sektoru”, zaključuje se na kraju saopštenja.

 

 

 

UG „Turistička zajednicaBrčko distrikta BiH

 

 

 

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti