Četvrtak, 30 Marta, 2023
No menu items!

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Dana Distrikta

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Povodom obilježavanja 23. godišnjice uspostavljanja  Brčko distrikta BiH upućujemo vam  najiskrenije čestitke. Istovremeno, svim damama Brčko distrikta BiH čestitamo Međunarodni dan žena.

Obilježavajući godišnjicu formiranja ove specifične jedinice lokalne samouprave koja je na  današnji dan prije 23 godine proglašena Konačnom arbitražnom odlukom, podsjećamo se tih dana koji su svima donijeli jednu veliku nepoznanicu.

Od tog 8. marta 2000. godine do danas postali smo prepoznatljiva sredina po mnogo čemu, i to ne samo u BiH, već i u regiji. U proteklom periodu pokazali smo naš puni multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni kapacitet.

Pored toga, imamo institucije koje su nezavisne i samostalne i koje kroz izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast pokazuju punu odgovornost prema građanima koja se ogleda kroz realizovane projekte na dobrobit svih stanovnika Brčko distrikta BiH.

S obzirom na dosadašnja zalaganja, vjerujemo da će nam veliki izazovi koji su pred nama biti nova motivacija i da ćemo zajedničkim naporima i dalje biti primjer uspješne lokalne zajednice.

Imamo snage i potencijala da nađemo odgovore koje od nas zahtijeva sadašnji trenutak, da radom, znanjem i zajedničkim djelovanjem, u demokratskom i tolerantnom okruženju, ostvarimo i one najzahtjevnije ciljeve.

Svim Brčankama i Brčacima čestitamo 8. mart – Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uz želje da i u budućnosti ostanemo primjer međusobnog uvažavanja i tolerancije u Bosni i Hercegovini.

 

 

Zamjenik gradonačelnika                                                          Gradonačelnik

Anto Domić                                                                             Esed Kadrić

 

 

Najnovije vijesti

U Brčko distriktu zabilježeni slučajevi kršenja visine marže kod prodaje nafte

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama,...

Nedavno smijenjeni gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić (SDA) kritikuje novu vlast

Nedavno smijenjeni gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić (SDA) na svojoj zvaničnoj fb stranici kritikovao je novu vlast. " Izuzev ekscesivnog promoviranja protokolarnih susreta, pa...

Turistička zajednica serijalom TV emisija promoviše turističke potencijale Brčko distrikta

Udruženje Turistička zajednica Brčko distrikta BiH, u proteklih godinu dana realizovala je nekoliko značajnih projekata među kojima se izdvaja obilježavanje Svjetskog dana voda, Svjetskog...
- Reklama -

Više vijesti