Četvrtak, 1 Juna, 2023
No menu items!

Okončana 32. redova sjednica Skupštine Brčko distrikta

Skupština Brčko distrikta je nastavila i okončala 32. redovnu sjednicu razmatranjem preostalih 29 tačaka dnevnog reda.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović smatra da po formi i sadržaju nije bio prihvatljiv Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta za 2021. godinu, ističući da je ta tačka dnevnog reda odložena za naredno zasjedanje na zahtjev predsjednika Upravnog odbora Zorana Tošića, a nakon konsultacija poslanika skupštinske većine.

Filipović je istakao da u Fondu zdravstvenog osiguranja ima mnogo nedostataka te da će se mnogo toga morati da promijeni u radu te ustanove.

„Zabrinjavajuća je činjenica da se troši mnogo novca na liječenje izvan Distrikta, a da se pri tome ne pokrivaju troškovi liječenja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Na taj način se diskriminišu osiguranici jer ne mogu birati mjesto i ustanovu u kojoj će se liječiti“, rekao je Filipović.

On tvrdi da, iako su usvojeni izvještaji o radu Upravnog odbora JP „Komunalno Brčko“ u prošloj i prvoj polovini ove godine, te izvještaji o poslovanju i finansijskom poslovanju  ovog preduzeća u prvoj polovini 2022. godine, je evidentno da problema u poslovanju ima i Javno preduzeće „Komunalno Brčko“, te da je zato kriv ne samo menadžment preduzeća, nego i politika Brčko distrikta koja će morati naći najbolja rješenja za ovo preduzeće.

U nastavku 32. redovne sjednice poslanici su dali saglasnost na Odluku o usvajanju izmjena finansijskog plana Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta za 2022. godinu i na Odluku o smanjenju kapitala JP „Luka Brčko“ i usvojili su Izvještaj o radu i finansijskom stanju tog preduzeća u prvoj polovini 2022. godine.

U narednu srijedu, 30. novembra 2022. godine, bit će održana 33. redovna sjednica.

 

 

 

 

Skupština Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Vlada razmatrala informacije u vezi sa obilnim padavinama na području Distrikta

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine razmatrao je danas informacije o stanju usljed obilnih padavina koje su zahvatile...

Delegacija EU pozvala vlasti RS-a i Brčko distrikta da zabrane pušenje

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozvala je vlasti RS-a i Brčko distrikta da preduzmu korake za usvajanje zakona o kontroli duhana, tri...

Vlada Distrikta odobrila kapitalnu donaciju JP “Komunalno Brčko” u visini od 45.000,00 KM

Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koja se tiče...

Sindikat Brčko distrikta traži linearno povećanje plata od minimalno 100 KM

https://www.youtube.com/watch?v=xyTWt7H5lKQ&t=51s
- Reklama -

Više vijesti