Subota, 28 Januara, 2023
No menu items!

Privredna komora Brčko distrikta BiH organizuje predavanje na temu “Socijalno preduzetništvo”

U sklopu projekta “HelpDesk for business entities”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke u okviru projekta EU4Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta BiH organizuje predavanje na temu “Socijalno preduzetništvo” koje ima za cilj da predstavi novousvojeni Zakon o socijalnom preduzetništvu Brčko distrikta BiH i mogućnosti koje on pruža za našu lokalnu zajednicu.

Predsjednica Privredne komore Brčko distrikta BiH, Sanela Hadžajlić, ističe da predavanje ima za cilj da predstavi mogućnost registra socijalnih preduzeća, uslove i postupak za sticanje statusa socijalnog preduzeća, zatim podršku koju Vlada Brčko distrikta BiH planira pružati razvoju socijalnog preduzetništva, te ostala pitanja od značaja za socijalno preduzetništvo i socijalna preduzeća na prostoru Brčko distrikta BiH. Socijalna preduzeća predstavljaju jednu novu mogućnost koja se pruža zainteresovanim licima sa područja Brčko distrikta BiH na koji se mogu ostvariti različiti ciljevi iz socijalne oblasti, a najviše u pogledu društveno ugroženih grupa ili građana.

„Ono što je takođe specifično za ovaj Zakon jesu povlastice koje se odnose na socijalna preduzeća koje se ogledaju u posebnim poreskim i carinskim povlasticama i oslobađanjima, zatim na posebnim povlasticama i oslobađanjima od drugih vrsta naknada, te namjenskim podsticajima, subvencijama, donacijama i trasferima na način kako je regulisano u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima“, zaključuje Hadžajlić.

Shodno aktuelnosti teme i novini zakonskog rješenja, vjeruje da će predavanje biti odlično posjećeno.

Predavanje će se održati u utorak, 04.10.2022. godine u sali Privredne komore Brčko distrikta BiH, na adresi Cvijete Zuzorić bb (zgrada Šipada), sa početkom u 13:00 i trajaće do 15:00h.

Učešće na predavanju je otvoreno za sve zainteresovane, a prijave se mogu dostaviti na email: pkomora.bd@gmail.com ili putem telefona: 049/216-116.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevazilaženju negativnih posljedica pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

 

 

 

 

 

 

 Privredna komora Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

Čelnici Distrikta održali sastanak s predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić, predsjednik Skupštine Siniša Milić i potpredsjednik...

Skupština donijela odluku o zabrani nabavke mobilnih telefona za sve nosioce javnih funkcija

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da je Skupština na 37. redovnom zasjedanju donijela odluku o zabrani nabavke mobilnih telefona za sve nosioce javnih...

Brčko: Otvorena izložba “Prvaci/prvakinje”

https://www.youtube.com/watch?v=Fg-LzUMpiEw

Skupština Distrikta započela 37. redovno zasjedanje

https://www.youtube.com/watch?v=G26G-fn8d-U&t=24s

U službenoj posjeti Policiji Distrikta boravila ambasadorica Francuske u BiH

 U službenoj posjeti Policiji Brčko distrikta BiH danas je boravila ambasadorica  Republike Francuske u Bosni i Hercegovini njena ekselencija Kristina Tudik (Christine Toudic) u...
- Reklama -

Više vijesti