Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Vlada usvojila prijedlog Odluke o donacijama za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na 72. redovnoj sjednici usvojila prijedlog Odjeljenja za poljoprivredni razvoj, sport i kulturu koji se tiče Odluke o odobravanju Programa utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, po Javnom pozivu.

Usvajanjem ove odluke odobren je ukupan iznos od 456.281,76 KM koji će biti dodijeljen korisnicima za pomoć pokrivanja troškova puta, smještaja, troškova organizacije takmičenja i slično, među kojima se nalazi ukupno sedamnaest sportskih klubova i udruženja građana s područja Distrikta.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju dodjele donacija pojedincima (studentima generacije) s područja Brčko distrikta BiH i programa utroška sredstava u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM. Kandidati mogu ostvariti pravo na novčanu nagradu ispunjavanjem dva kriterija: da studij finansira država, entitet, kanton ili Brčko distrikt BiH, te da posjeduju dokument o proglašenju studenta generacije prvog ciklusa studija u periodu od 1. 10. 2021. do 30. 9. 2022. godine.

Također, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlada je odobrila  Smjernice za izradu nacrta pravilnika o utvrđivanju bližih uslova, načina imenovanja i rada komisije kao i postupka za dodjelu naziva primarijus.

 

 

 

Vlada Brčko distrikta BiH

 

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti