Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Vlada usvojila Odluku o ograničavanju marže na naftne derivate

Na 73. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH danas je usvojen Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt pravilnika o primjeni Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH na prijedlog Direkcije za finansije.

Pravilnikom o primjeni Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH uređuje se katalog igara na sreću, certificiranje i tehnički pregled uređaja i opreme, obrasci za vođenje evidencija o uplatama, te prostorni, tehnički i drugi uslovi za priređivanje igara na sreću u kasinu, na automatima, igara na sreću putem interneta i slično.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlada je usvojila Odluku o ograničavanju marže na naftne derivate kojom se propisuje maksimalna visina marže u apsolutnom iznosu od 0,06 KM/litru derivata za preduzeća, preduzetnike, podružnice i druga pravna lica koja obavljaju djelatnost trgovine naftnim derivatima na veliko, dok je za obavljanje djelatnosti trgovine naftnih derivata na malo propisana maksimalna visina marže u apsolutnom iznosu od 0,25 KM/litru derivata.

Također, Vlada je usvojila Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, pa se tako, između ostalog, navode posebni uslovi za podsticaj koji propisuju da se pravo na podsticaj ne može ostvariti za proizvodnju koja sadrži genetski modifikovane organizme kao ni za poljoprivredne površine na kojima je prisutna ambrozija.

 

 

 

Vlada Brčko distrikta BiH

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti