Četvrtak, 28 Septembra, 2023
No menu items!

Počeo upis druge generacije polaznika Škole streljaštva Streljčkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt BiH

Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je 2020. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. U okviru rada Streljačkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovana je i Škola streljaštva za najmlađe strijelce.

Streljaštvo kao sport je praktikovano stotinama godina unazad u evropskim zemljama, a u nekim njemačkim klubovima historiju streljaštva počeli su da ispisuju prije više od 500 godina. Popularnost streljaštva je rasla u zemljama engleskog govornog područja sa osnivanjem Nacionalne streljačke asocijacije (1859. u Londonu), i Nacionalne streljačke asocijacije osnovane u Sjedinjenim Američkim Državama 1871. godine.

Streljaštvo je olimpijski sport. Na olimpijskom programu ima ukupno 15 disciplina, podijeljenih u tri grupe: puška, pištolj i leteće mete.

Kod strijelaca je najbitnija preciznost, pucaju između dva otkucaja srca kako bi pogodili jako malu tačku koja se jedva vidi u daljini.

Škola će drugu godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 02. oktobra 2022. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

Uprava SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu streljaštva da se učlane u SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 4, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole streljaštva.

Dodatne informacije o treninzima i radu SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole streljaštva, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/SDBosona/, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 te lično u prostorijama Kluba.

 

 

 

Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt BiH

Najnovije vijesti

Usvojen rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40.576. 539, 85 KM

Na 49. redovnoj sjednici poslanici su usvojili Prijedlog rebalansa budžeta Distrikta u iznosu od 40 576 539, 85 KM...

Brčko: Od pokvarenog kajmaka do opomene pred tužbu

Prije mjesec dana na adresu redakcije BDC TV stigla je fotografija pokvarenog kajmaka koju je zabilježio čitalac u obližnjem marketu na području Brčko distrikta...

Brčko: Bulatović pozdravlja početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH, Zoran Bulatović, posjetio je Treću osnovnu i Tehničku školu. Tom...

Zvaničnici Brčko distrikta BiH uputili čestitku povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine najviši zvaničnici Brčko distrikta BiH danas su uputili čestitke. " Poštovani učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom...

Milijana Simić: Politika diktira godišnje rotacije učitelja u školama

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi. Nekada je to bio najljepši dio godine,...
- Reklama -

Više vijesti