Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022
No menu items!

Počeo upis druge generacije polaznika Škole streljaštva Streljčkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt BiH

Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je 2020. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. U okviru rada Streljačkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovana je i Škola streljaštva za najmlađe strijelce.

Streljaštvo kao sport je praktikovano stotinama godina unazad u evropskim zemljama, a u nekim njemačkim klubovima historiju streljaštva počeli su da ispisuju prije više od 500 godina. Popularnost streljaštva je rasla u zemljama engleskog govornog područja sa osnivanjem Nacionalne streljačke asocijacije (1859. u Londonu), i Nacionalne streljačke asocijacije osnovane u Sjedinjenim Američkim Državama 1871. godine.

Streljaštvo je olimpijski sport. Na olimpijskom programu ima ukupno 15 disciplina, podijeljenih u tri grupe: puška, pištolj i leteće mete.

Kod strijelaca je najbitnija preciznost, pucaju između dva otkucaja srca kako bi pogodili jako malu tačku koja se jedva vidi u daljini.

Škola će drugu godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 02. oktobra 2022. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

Uprava SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu streljaštva da se učlane u SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 4, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole streljaštva.

Dodatne informacije o treninzima i radu SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole streljaštva, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/SDBosona/, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 te lično u prostorijama Kluba.

 

 

 

Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt BiH

Najnovije vijesti

CIK Brčko: Izlaznost birača do 15h

https://www.youtube.com/watch?v=KYD-pFv2rVo

CIK Brčko: Zaprimljena dva prigovora i uložena jedna žalba

Centralna izborna komisija Brčko distrikta BiH na današnjoj pres konferenciji saopštila je da su zaprimljena dva prigovora te da je uložena jedna žalba. Predsjednica Izborne...

Izbori u Brčkom: MZ Donji Brezik, Donja Skakava i Brka

https://www.youtube.com/watch?v=Svlrply0e5o

Zvaničnici Distrikta obavili svoju građansku dužnost

https://www.youtube.com/watch?v=u0MtIhbaPis
- Reklama -

Više vijesti